ПО СЛІДАХ ВЕБІНАРУ «ЗАХИСТ САДУ НАВЕСНІ» - 24.02.2021

Підготовка до сезону 2021 у аграріїв триває повним ходом, особливо активно вона почалась у садівників. А карантин, що ще й досі триває в Україні, - не привід зупиняти активне спілкування з аграріями, ділитися новинками та готуватися до нових викликів.

Саме тому 24 лютого компанія «Самміт-Агро Юкрейн» організувала он-лайн вебінар для фермерів та агрономів садових господарств України під назвою «ЗАХИСТ САДУ НАВЕСНІ». Зібралося понад 100 учасників, яким вдалося знайти час і приєднатися до вебінару.

Як відомо, лютий 2021 року відзначився вже незвичним для нас зниженням температури, у деяких регіонах навіть нижче -25 °С. Як морози вплинули на перезимівлю шкідників, хвороб та рослин?

Керівник Департаменту Реєстрації та Розвитку продуктів «Самміт-Агро Юкрейн» Олександр Олійник, розвіяв деякі міфи та поділився прогнозами розвитку шкідливих об’єктів у саду. А також розказав про дієві інструменти для покращення загального стану рослин та подолання наслідків несприятливих факторів зовнішнього середовища. 

"Мінливі погодні умови, які вже стають нормою нашого клімату, будуть і надалі впливати на рослини, змушуючи садоводів ретельніше ставитися до планування заходів по догляду та захисту насаджень. 

Садівникам слід уважніше придивитись до біостимулянтів, покликаних покращити загальний стан рослин» - відзначив експерт.

У лінійці біопродуктів «Самміт-Агро Юкрейн» представлено 4 біостимулянти, які застосовуються для зниження впливу стресових факторів, підвищення врожайності та покращення якісних характеристик плодів. Ці препарати придатні для органічного землеробства та мають сертифікат «Органік Стандарт».

Олександр Олійник продемонстрував гостям вебінару численні досліди на різних культурах, в господарствах з різних куточках України, де був застосований Амалгерол. І результати справді вражають! Однією з ключових властивостей продукту є здатність посилювати стійкість квітучої культури до весняних заморозків.

Але, в портфоліо «Самміт-Агро Юкрейн» є й інші дієві біологічні рішення. Це Кінактив Інішіал (біостимулянт для покращення запилення і росту плодів), Кінактив Фрут (біостимулянт, що впливає на ріст та якість плодів) та Цитогровер (регулятор росту плодів на основі цитокінінів, амінокислот та мікроелементів).

Окрему увагу експерти «Самміт-Агро Юкрейн» звернули на кліщів. Спікером цього блоку виступив продукт-менеджер Сергій Панасенко. 

Було розглянуто практичні аспекти біології розвитку кліщів, методи моніторингу і, звичайно ж, запропоновано стратегію та дієві рішення по контролю шкідника на різних стадіях його розвитку. 

Адже у портфоліо компанії є 5 акарицидів для ефективного і безпечного контролю кліщів в саду. 

 Це такі препарати, як Ніссоран, Санмайт, інсекто-акарициди Акарамік та Балазо, а також унікальний продукт для фізичного знищення дрібних шкідників – Сілкер. Особливістю цього препарату є те, що він не містить у своєму складі токсичних сполук, а діє виключно за рахунок фізичного впливу, утворюючи специфічну полімерну плівку, формула якої захищена патентом.

Далі перейшли до бактеріальних хвороб, які останнім часом додають клопоту садівникам. Розглянули механізм дії та відмінності між різними мідьвмісними фунгіцидами, обговорили переваги препарату Медян Екстра, який, окрім сучасної препаративної форми, ще й має сертифікат «Органік стандарт». Також згадали про унікальний японський бактерицид Казумін, що є єдиним системним препаратом лікувальної дії проти бактеріального опіку яблуні та груші.

Звичайно, на вебінарі виступив і провідний експерт з садівництва «Самміт-Агро Юкрейн» - Андрій Осиковий. Цікавою та корисною була його доповідь щодо практичних нюансів контролю такого непростого шкідника, як грушева медяниця.

Ефективний контроль хвороб у саду є чи не найважливішим чинником успішного садівництва. Під час цього блоку, гостям вебінару розповіли про важливі етапи по контролю хвороб, нагадали про цілу лінійку фунгіцидів, що уже неодноразово проявили себе в українських садах, та представили сучасний трьохкомпоненний препарат Ютака, котрий є унікальним інструментом контролю борошнистої роси на всіх стадіях розвитку збудника хвороби, а також ефективно контролює паршу та плодові гнилі.

Звернули увагу й на практичні моменти застосування уже відомих та перевірених часом фунгіцидів, серед яких Топсін-М, Акіра, Сакура та Манзат.

Родзинкою заходу став анонс відкриття Клубу «Сумі-Сад». Приєднуйтесь та отримуйте щедрий та якісний врожай, а також – приємні бонуси!

Дивіться запис вебінару на нашому You-Tube каналі:  https://is.gd/5GNNXB