UARUEN
Товари для населення
Каталог препаратів

Новини

Продажа квартиры

Рекомендації щодо протруєння насіння озимих зернових культур - серпень 2017

01.08.2017
Як відомо, озима пшениця в Україні є основною продовольчою культурою, тож аграріям слід взяти до уваги, той факт, що в Україні останнім часом втрати врожаю озимої пшениці від кореневих гнилей та сажкових хвороб становлять 10,2–16,0 % (4,7–7,1 ц/га). Некваліфіковане освоєння інтенсивних технологій та недотримання сівозмін призвело до порушення екологічної рівноваги в агроценозах, спричинило виникнення спалаху, зростання та поширення тих хвороб пшениці, які раніше не мали особливого значення. Кореневі гнилі, пліснявіння насіння, альтернаріозна насіннєва інфекція та снігова пліснява в додаток до традиційних сажкових хвороб щорічно завдають серйозної шкоди посівам. Щоб досягти високої врожайності та якості зерна, першочергово потрібно звернути увагу на підготовку насіннєвого матеріалу до посіву шляхом його протруєння. Цей прийом дозволяє захистити від хвороб насіння, коріння, проростки та наземні органи рослин на ранніх фазах розвитку та протягом всієї вегетації, знезаражує його від збудників хвороб, розміщених як на поверхні, так і всередині зерна, і частково – від інфекції в ґрунті та рослинних рештках. Тому нехтувати протруєнням насіння неможна, бо це призводить до значних втрат врожаю. Навіть просте порівняння вартості збереженої продукції з затратами на протруєння свідчить, що цей прийом економічно вигідний та високоефективний. Детальніше про особливості протруєння насіння озимих зернових культур Ви можете прочитати в матеріалі: Практичні рекомендації щодо протруєння насіння озимих!!


Тел.:  +38-044-494-37-04 
Факс: +38-044-494-37-05 
Україна, м.Київ 03680
вул. Горького, 172, 10 поверх

GISMETEO: Погода по г.Киев